Camera’s

Voor elk type bewaking is er wel een Hikvion camera beschikbaar. Hikvision timmert hard aan de weg en dat resulteert ook in een diversiteit aan camera’s.

Om een kleine indicatie te geven, de volgende soorten camera’s zijn beschikbaar; Turret, bullet, dome, LPR, PanoVu, Fisheye, varifocal, minidomes, Cubes & pinhole. Tel daar bij op dat de meeste camera’s vervolgens met een diversiteit aan lenzen, megapixels, motorzoom, infraroodbereik en PTZ is te verkrijgen, wat het niet altijd makkelijk maakt.

Wat heel belangrijk is, is het type lens wat er gekozen wordt. De meeste camera’s hebben een vaste lens en in dat geval moet er de goede keuze gemaakt worden.

Hoe groter de lens, hoe groter de afstand is die overbrugt kan worden. Aan de andere kant wordt de hoek waarin gefilmd wordt wel steeds kleiner. Een 2.8 mm lens heeft bijvoorbeeld een 109 graden hoek, terwijl de 4mm lens op 88 graden zit.

Extra opties die op de camera’s zitten is line crossing, face detection of recognition, LPR, People counting, auto-tracking en vele meer.